Baharatlı Galetalar

- 125 gram margarin oda sıcaklığında
- 1 yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber (pul biberi )
- Yarım paket kabartma tozu
- 2, 5 – 3 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
- Yumurta akı
- Susam
Derin bir kabın içine oda sıcaklığında olan margarini alalım. Üzerine zeytinyağı ve yumurta sarısını ilave ederek karıştıralım. Sirkeyi, tuzu, mahlebi, kekik ve kırmızı biberi de ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Kabartma tozunu ve azar azar un ilavesi ile hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ben 2, 5 su bardağı un kullandım. Hamurumuz kıvam aldığında 30 dakika buzdolabında dinlendirelim. Dinlendirdiğimiz hamuru 2 eş parçaya bölelim. Yağlı kağıt üzerine bir parçayı alalım. Önce elimizle hamurun üzerine bastırarak dikdörtgen şekli verelim. Daha sonra merdane ile yavaşça üstünden geçerek şeklimizi düzgün bir hale getirelim. Şeklimiz düzgün bir dikdörtgen halini aldığında üzerine yumurta akı sürelim ve her yerini kaplayacak şekilde susam serpelim. Başka bir yağlı kağıdı hamurumuzun üstüne örtüp üstüne hafifçe bastırarak susamların iyice yapışmasını sağlayalım. Yağlı kağıdı üstünden alarak keskin bir bıçak ile eşit ölçülerde çubuklar keselim. Bıçak yardımı ile her bir çubuğu yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim. Diğer parçayı da aynı şekilde hazırlayalım. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-35 dakika iyice kızarana kadar pişirelim. Galetalarımız iyice soğuduktan sonra servis tabağına alalım.Bu işlemi sıcakken yapmayalım ki galetalarımız kırılmasın.Ağızda dağılan ve pastaneden alınan galetaları aratmayan bir lezzet. Afiyet olsun.
, Baharatlı Galetalar www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.