«

Baharatlı Tuzlu Kraker (Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 2, 5 şu bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı krema (200 ml bir paket)
  • Bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı biberiye (Damak zevkinize göre ayarlayın ben bu şekilde kullandım)

Baharatlı Tuzlu Kraker (Bayılacaksınız) Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeler uygun bir kaba alınarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinir. Benim hamuruma bu ölçüler tam geldi sizde unun kalitesine göre değişiklik gösterebilir.
  2. Önce iki bardak un ilavesi yapın. Ardından azar azar ekleyin. Hamuru 15 dak buzdolabında dinlendirin.
  3. Ardından iki yağlı kağıt arası merdaneyle ince bir hamur açın. Ya keserek şekil verin veya benim gibi kalıp kullanın.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve üzerine isteğe bağlı tekrar biberiye serpe bilirsiniz.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derce fırında 15 dak pişirin. İlk çıktığında krakerler yumuşak oluyor soğuduktan sonra  kıtırlığını alıyor. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun 😘

NOT: Hamur ince olmalıdır kabartma tozu olmadığı halde fırında biraz kabarıyor.

Hamur baya bereketli 3, 5 tepsi çıktı bu ölçülerden.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *