«

Baklava Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Not: Tarifte kullanılan bardak 250 ml lik su bardağıdır.

  • 3 Yumurta Akı
  • 1 buçuk su bardağı toz antep fıstığı
  • 1 su bardağı badem unu
  • 1 su bardağı toz burçak bisküvi ya da Amerikadakiler için toz Graham Kraker bisküvi
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Üzeri için;

  • 1 paket sütlü çikolata ya da Amerikadakiler için bir kutu Baker’s Choice dipping chocolate

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi

Baklava Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri güzelce karıştırın.
  2. Kıvamı eğer cıvık ve yapışkan bir hal alırsa bir miktar daha badem unu ekleyebilirsiniz.
  3. Cevizden az daha küçük kurabiyeler yapın.
  4. 180 C / 360 F derecede 8 dakika pişirin.
  5. Pişirme süresi dolunca bekletmeden fırından alın.
  6. Kurabiyelerinizin üzeri size yumuşak gelebilir. Sakın merak ermeyin bekleyince sertleşecek.
  7. Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra benmari usulü erittiğiniz çikolataya üzerlerini bandırıp arzunuza göre süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Baklava Kurabiye

Baklava Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *