Kurabiye Tarifleri
Balkabaklı Kurabiye
Balkabaklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için
- 1 dilim bal kabağı
- Yarım çay bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi
Hamuru için
- 1 paket margarin
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un
Balkabaklı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Önce kabakları minik doğrayıp üzerine şekerini döküp 2 saat bekletin. (veya önceden kalan kabak tatlınızı da kullanabilirsiniz)
- Sonrasında kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Fazla suyunu süzün ve çatalla ezip cevizi ilave edin.
- Bir kapta margarin, yağ, yumurta yoğurt ve pudra şekerini iyice karıştırın.
- Sonrasında unu, kabartma tozu ve vanilini ekleyip yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçaları merdane ile açıp yarısına bıçakla kesikler açın, kesik olmayan tarafa harçtan koyup sarın.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 veya 20 dk pişirin. İlk sıcağı çıkınca pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.