Kurabiye Tarifleri

Balkabaklı Kurabiye

Balkabaklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için

  • 1 dilim bal kabağı
  • Yarım çay bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Hamuru için

  • 1 paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un

Balkabaklı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Önce kabakları minik doğrayıp üzerine şekerini döküp 2 saat bekletin. (veya önceden kalan kabak tatlınızı da kullanabilirsiniz)
  2. Sonrasında kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Fazla suyunu süzün ve çatalla ezip cevizi ilave edin.
  3. Bir kapta margarin, yağ, yumurta yoğurt ve pudra şekerini iyice karıştırın.
  4. Sonrasında unu, kabartma tozu ve vanilini ekleyip yoğurun.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçaları merdane ile açıp yarısına bıçakla kesikler açın, kesik olmayan tarafa harçtan koyup sarın.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 veya 20 dk pişirin. İlk sıcağı çıkınca pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

Balkabaklı Kurabiye

Balkabaklı Kurabiye

Balkabaklı Kurabiye

Balkabaklı Kurabiye

Balkabaklı Kurabiye

Balkabaklı Kurabiye

Balkabaklı Kurabiye

Balkabaklı Kurabiye

Balkabaklı Kurabiye

Balkabaklı Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı