«

Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Kurabiyesi Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 mg margarin veya tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2. 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı çörek otu
  • Yeteri kadar un ( 3-4 su bardağı kadar)
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Kurabiyesi Tadında) Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki margarinimizin içine sıvı yağ, yoğurt, sirke, tuz, şeker, çörek otunu ekleyip içine harmanlıyoruz.
  2. Daha sonra kabartma tozu ve yavaş yavaş un ve nişastayı ekleyerek iyice yoğuruyoruz.
  3. Ceviz büyüklüğünde hamurları yuvarlayıp yumurta sarısına bulayıp yağlı kağıt üzerine diziyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üstü kızarana kadar pişiriyoruz

Şimdiden afiyet olsun ☺️

Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Kurabiyesi Tadında)

Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Kurabiyesi Tadında)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *