Bayatlamayan Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Bayatlamayan Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı en son üstlerine sürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-4, 5 su bardağı un.

Bayatlamayan Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Malzemelerle yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Bezelere ayırdığınız hamur parçalarını merdane yada oklavayla zevkinize göre 1 santim kalınlığında açın.
Açtığınız hamuru şekilli kalıplarla ya da benim yaptığım gibi bıçakla keserek az yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün.
Her birinin üstüne de Biraz susam ekin.
Ve 160 derece fırında üzeri kızarsan kadar pişirin. Benim fırınımda 160 derecede 20-25dk pişirdim. Çabuk kızarıyor. Aman dikkat. . 🙂

, Bayatlamayan Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir