«

Bayatlamayan Lokmalık Kurabiye (İlk Isırıkta Ağızda Dağılıyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr yumuşamış margarin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı  sıvı yağ
  • 1 çay bardağı  su
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Alabildiğince un

Üzeri için;

  • 1 yumurta akı
  • Kavrulmuş susam

Bayatlamayan Lokmalık Kurabiye (İlk Isırıkta Ağızda Dağılıyor) Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç malzemeleri bir kaba alın ve elinizle iyice birbirine yedirin.
  2. Daha sonra azar azar un eklemeye başlayın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Toparlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerinde ince uzun rulo haline elene kadar ileri geri inceltin.
  4. Sonra üzerine fırça yardımıyla yumurta akından sürün.
  5. Yayvan bir tepsiye susamınızı yayın ve rulonuzun yumurta aklı kısmını bu susamın üstüne koyun üstü tamamen susam olsun.
  6. Sonra alıp minik dilimlere bölün ve tepsiye dizin.
  7. 180 derece alt üst önceden 10dk ısıtılmış fırında 25-30 dk kadar altları pembeleşip üstleri de hafif renk alınca çıkarın.
    ‼Soğuyunca kapaklı bir kaba koyun 1 ay boyunca taze kalacaktır.

Bayatlamayan Lokmalık Kurabiye(ilk Isırıkta Ağızda Dağılıyor)

Bayatlamayan Lokmalık Kurabiye(ilk Isırıkta Ağızda Dağılıyor)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *