«

Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 kahve fincanı margarin
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tane yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un

İçi için;

  • Peynir maydanoz

Üzeri için

  • Beyaz susam

Bayatlamayan Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeler yoğurma kabına alınır kabaca karıştırılır .
  2. Ardından kontrollü bir şekil de un ilave edilir ele yapışmayan bir hamur yoğurulur
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır.
  4. İçine peynirli iç harçtan eklenir iki tarafı ortaya doğru katlanır diğer iki ucu da katlanıp üzeri yumurta sarısına batırılır.
  5. Ardından beyaz susama önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı üstü kızarna kadar pişirilir.
    Not;Poğaçalar piştikten sonra fırını kapatıp fırının ağzını açık bırakın poğaçaları çıkartmayın içinde soğusunlar böylelikle bayatlamayacaklardır ve daha gevrek olacaktır afiyet olsun😌

Bayatlamayan Poğaça

Bayatlamayan Poğaça

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *