«

Bayatlamayan Susamlı Acılı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yumuşak margarin
  • 2 yumurta birinin akı üzerine
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

Üzerine;

  • 1 yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı su
  • Yarım su bardağı kavrulmuş susam
  • Aldığı kadar un 3-4 su bardağı

Bayatlamayan Susamlı Acılı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumuşak margarin, yumurta, sirke, tuz, şeker bir kasede karıştırın.
  2. Yeterince un eklenerek yumuşak bir hamur elde edin sonra içine susam ve pulbiber eklenip tekrar yoğurun.
  3. Hamur 2 parçaya ayrın ve silindir şeklinde uzatılıp streçe sarın.
  4. Derindondurucu da 1 saat dondurun.
  5. Difrizden çıkartıp 1 parmak genişliğinde kesin.
  6. Yumurta akının içine suyu ekleyerek çırpın.
  7. Kesilen hamur parçasını önce yumurtaya sonra susama bulayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin 200 derecede pişirin.

Bayatlamayan Susamlı Acılı Kurabiye

Bayatlamayan Susamlı Acılı Kurabiye

Bayatlamayan Susamlı Acılı Kurabiye

Bayatlamayan Susamlı Acılı Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *