Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gram tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağından az sıvı yağ
  • 2 yumurta (sarıları üstüne beyazları içine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı çörek otu
  • Yarım çay kaşığı mahlep
  • Kabartma tozu
  • 5-6 su bardağı un

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle bir kaba oda ısısında olan tereyağımızı alalım. Üzerine şekeri, sıvı yağı, çörek otunu, sirkeyi tuzu ve yumurta beyazlarını alıp elimizle homojen hale getirelim.
Üstüne kabartma tozu ve unu ekleyelim (azar azar).
Hamur haline getirince uzun rulo yapın.
Bıçakla yandan kesin üstüne yumurta sarısı ve susam vb koyun.
Tepsiye yağılı kağıt serip 190 derecede arar ara kontrol edip yarım saatten fazla pişirin.

, Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir