Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 29.02.2016  |   Okunma : 148  |   Yorum : 0

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gram tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağından az sıvı yağ
  • 2 yumurta (sarıları üstüne beyazları içine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı çörek otu
  • Yarım çay kaşığı mahlep
  • Kabartma tozu
  • 5-6 su bardağı un

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle bir kaba oda ısısında olan tereyağımızı alalım. Üzerine şekeri, sıvı yağı, çörek otunu, sirkeyi tuzu ve yumurta beyazlarını alıp elimizle homojen hale getirelim.
Üstüne kabartma tozu ve unu ekleyelim (azar azar).
Hamur haline getirince uzun rulo yapın.
Bıçakla yandan kesin üstüne yumurta sarısı ve susam vb koyun.
Tepsiye yağılı kağıt serip 190 derecede arar ara kontrol edip yarım saatten fazla pişirin.

, Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi