«

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Külünçe) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 kg un
  • 1 paket kuru maya
  • Tuz

İçine veya üzerine sermek için,

  • Çörek otu
  • Beyaz susam
  • Küncü

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Külünçe) Tarifi Yapılışı

  1. Yoğuracağımız kabın içine 1 kg un susam çeşitleri maya ve göz kararı tuzu ekleyip karıştırın. Ortasını açın.
  2. Tavaya margarin ve sıvı yağ koyup eritin sıcak sıcak unun ortasına dökün ardından sıcak suyu ekleyip hızlıca karıştırın.
  3. Kuru olursa ılık su ekleyip yoğurun. 1 saat dinlensin.
  4. Mayalanınca bezeler yapın.
  5. Tek tek çok ince açıp dört bölün.
  6. Yağlanmış tepsiye dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  8. Kapaklı saklama kabına koyun. uzun süre taze kalacaktır. Afiyet olsun.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Külünçe)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Külünçe)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Külünçe)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Külünçe)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *