Baykuş Kurabiyeler Tarifi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Baykuş Kurabiyeler Tarifi
Baykuş Kurabiyeler Tarifi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 16.04.2015  |   Okunma : 138  |   Yorum : 0

Merhaba bugün yine çocuklarımızı düşündük, evimizin neşe kaynakları için Baykuş Kurabiyeler Tarifi vereceğiz sizlere. Benim Özellikle doğum günü için düşündüğüm bu tarifi, sizler, istediğiniz özel kabul günleri için uygulayabilirsiniz. Eğer şeker hamurunu sevmiyorsanız, alın size güzel bir altarnatif mutlaka deneyiniz.Bu lezzetli bir o kadar da sevimli kurabiyeyi yaparken biz, gözlerini damla çikolata ile, gagasını  bademle yaptık, siz dilediğinizi kullanabilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanın, kendinizi sınırlamayın.

Doğum günü pastaları için, pasta katagorisini gözden geçirebilirsiniz. Baykuş Kurabiyelerinin yapımı çok zevki geçti, özellikle kanatlarını yaparken çok eğlendik, çatal ve bıcak yardımı ile şekillendirdik. Baykuşların dik durması için kurdandan yardım aldık. Yapım aşamasında bu kadar eğlendiğim tarif sayılıdır. Bizim doğum günü menümüz, çıtır börekler, kısır, pasta bu arada gelen anneleri de düşündük bir tanede sütlü tatlı yaptık. Haylice zevk alarak yapacağınız Baykuş Kurabiyeler Tarifine gecelim. Kolay gelsin…
.

Baykuş Kurabiyeler Tarifi için malzemeler

Oda sıcaklığında, 250 gram tereyağı

1 Tane yumurta

125 gram pudra şekeri (1 su bardağı)

Yarım tatlı kaşığı, kakao

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 Paket vanilya

aldığı kadar un

Süslemek İçin:

Gözleri yapmak  için damla çikolata
Gaga yapmak için çiğ badem

Baykuş Kurabiyeler Tarifi

Karıştırma kabına tereyağını alalım, üzerine şeker, kakao, vanilya ve yumurtayı ilave edelim özleşene kadar yoğuralım. Unu azar azar ilave edelim kulak memesi yumuşaklığı olana kadar un ekleyip yoğuralım. Kıvama gelince 1 saat buzdolabında bekletelim.
Dinlendirdiğiniz hamurdan büyük parçalar alalım, merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açalım yuvarlak kalıplarla yuvarlak keselim yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim kürdan geçirelim. Gözlerini yapmak için, misket büyüklüğünde iki parça hamur alıp elimizde yuvarlayalım, yan yana göz yapalım ortalarına damla çikolata batıralım yassı bir şekil almasını sağlayalım.

Gagası için, badem kullanalım, gagasının altına çatalla çizikler yapalım. 180 derecelik ısıda 10-15 dakika pişirelim. Fırından çıkaralım soğuması için bir kenara alalım. Biz bu arada  köpük üzerine mutfak peçetesini serelim stand hazırlayalım.  Kurabiyeleri kürdanlarından stand ta oturtalım.

Bu malzemeden, 30 tane kurabiye çıkıyor

Afiyet olsun…

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi