«

Bayram Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı çörek baharatı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Susam
  • 8 su bardağı un
  • Dilerseniz 1 çay bardağı tahin (Ele yapışmıycak kıvamda)

Bayram Çöreği Tarifi Yapılışı

  1. Margarini eritiyoruz. İçine şekeri koyup kısık ateşte şekeri karıştıra karıştıra eritiyoruz
  2. Altını kapatıp süt ve sıvı yağı da ekliyoruz.
  3. Sonra yoğuracağımız kaba alıyoruz.Un, kabartma tozu ,vanilya tahin ve çörek baharatını ekleyip yoğuruyoruz (benim hamuruma 8su bardağı un yeterli geldi )
  4. Çörek kalıbını sıvı yağla yağlıyoruz.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp susama batırıyoruz.
  6. Kalıba koyup bastırıyoruz sonra kalıbı hafif yere vurarak çöreğimizi kalıptan çıkarıp tepsiye diziyoruz .
  7. Önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar 200 derecede pişiriyoruz.

Bayram Çöreği

Bayram Çöreği

Bayram Çöreği

Bayram Çöreği

Bayram Çöreği

Bayram Çöreği

Bayram Çöreği

Bayram Çöreği

Bayram Çöreği

Bayram Çöreği

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *