«

Bayram Kahkesi ( Gaziantep Yöresel Lezzeti ) Tarifi İçin Malzemeler

Antep kahkesi 1 kilo için;

  • 1 çay bardağı rezene
  • 1 çay bardağı beyaz susam
  • 3 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 1 paket tereyağı
  • 6 veya 9 yemek kaşığı şeker ( şekerli sevenler 9 iyi )
  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kg un
  • 1 kabarma tozu
  • 1 vanilya

Bayram Kahkesi ( Gaziantep Yöresel Lezzeti ) Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım karıştırıp iyice yoğuralım ve şekil verelim .
  2. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin .
  3. 180 derecede kızarana kadar pişirelim .Çokta kızarmasın hafif pembeleşince çıkaralım çok kolay ve olan üstü bir tat afiyet olsun.

Bayram Kahkesi ( Gaziantep Yöresel Lezzeti )

Bayram Kahkesi ( Gaziantep Yöresel Lezzeti )

Bayram Kahkesi ( Gaziantep Yöresel Lezzeti )

Bayram Kahkesi ( Gaziantep Yöresel Lezzeti )

Bayram Kahkesi ( Gaziantep Yöresel Lezzeti )

Bayram Kahkesi ( Gaziantep Yöresel Lezzeti )

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *