«

Bayram Kömbesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı yedi türlü bahar
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Çörek otu
  • Susam

Bayram Kömbesi Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle kabımıza un hariç bütün malzemeleri alıyoruz güzelce homojen hale gelene kadar kaşıkla karıştırılır sonra hamur elimizden ayrılıncaya kadar un eklenir bi tabağa çörek otu ve susam dökülür karıştırılır yuvarlayıp şekil verdiğimiz hamur batırılıp tepsiye dizilir kızarınca alınır. Afiyet olsun. Bayram seyran değil ama çocuklar seviyor diye yaptım yoksa bizim Arif ’e günü bayram için yaptığımız yöresel bi tarif yörükler bilir. Normalde doğal maya ile mayalanır ve 1 ay raf ömrü vardır. Bizim ki atıştırmalık olsun diye hızlıca yaptığım için kabartma tozu kullandım bunun raf ömrü de 10 gündür ağzını kapatıp bayatlamadan yiyebilirsiniz çayla mis gibi olur. Yedi bahar yoksa tarçın da kullanabilirsiniz.

, Bayram Kömbesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *