«

Bayram Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 125 gr yani yarım paket katı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 5 su bardağı un
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri

İÇ HARCI İÇİN;

  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • 3 çorba kaşığı susam
  • 1 çay bardağı şeker

ÜZERİ İÇİN;

  • Pudra şekeri
  • NOT: En son yaptığımda kırk adet çıktı. Birebir ölçülerdir. Yaptım. Tavsiyemdir.

Bayram Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtayı kırın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, yumuşamış katı yağı yoğurun. Başka bir kapta irmiği, pudra şekerini, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu çırpma teliyle veya elinizle iyice karıştırın. Sonra her iki karışımı birbirine ekleyip. Kulak memesi kıvamına getirin. Yoğurmak biraz uğraştırıyor. Vazgeçmeyin ;)) başka bir kase içinde iç harcı karıştırın. Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve iç harcı içine ekleyip kapatın. Tüm hamuru böyle resimdeki tamamlayın. 170 derecede 20-25 dk pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca pudra şekeri işe süsleyin. Afiyet olsun.

, Bayram Kurabiyesi Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *