Benim Elmalım

Benim Elmalım Tarifi'nin Malzemeleri

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket (250 gram) tereyağ (Teremyağ Gurme Kaymaklı kullandım. )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri

İç harç:

  • 3 adet orta boy elma rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker

Benim Elmalım Tarifi'nin Yapılışı

İç harcımızı hazırlamak için; teflon bir tavaya elma rendelerini, tarçını ve toz şekeri koyarak karıştıralım. Harlı ateşte pişirerek elmaların suyunu çekmesini ve şekerle özleşmesini sağlayalım. İç harcımız piştikten sonra soğuması için bekletelim.
Hamur için gerekli olan bütün malzemeleri geniş bir kaba koyalım ve yoğuralım. (Yağın oda sıcaklığında yumuşamış olması önemlidir. )
Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra, hamurumuzdan küçük bezeler yapalım. Her bir bezeyi elimizle açarak ortasına elmalı harçtan koyalım ve kapatarak D şekli verelim. (Kenarları aparat yardımıyla düzeltilebilir. )
Yaklaşık 180 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirelim. Pişen kurabiyeleri oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.

, Benim Elmalım www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir