Benim Perişan Kurabiyem

Benim Perişan Kurabiyem Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr margarin.
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı pudra şekeri
  • Bir yemek kaşığı misir nisastasi
  • İki yumurta
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Alabildigi kadar un
  • Bir avuç içi karışık meyve kurusu
  • Bir avuç damla çikolata

Benim Perişan Kurabiyem Tarifi'nin Yapılışı

Kendi damak zevkime göre uydurarak yaptım. Hata kusur olduysa affola. Pek kurabiye sevmesemde bunu bayılarak yedim.
İlk olarak yağları ve yumurtayı çırpıcıyla birbirine yedirelim güzelce. Daha sonra şekeri ,nişastayı, unu ve kabartma tozu vanilyayı eleyerek ekliyelim. Un yaklaşık iki su bardağı aldı benim tarifimde ama kontrollü ekleyin derim. Tüm malzemeler birbirine karışsın son olarak meyveleri ve çikolatayı ekleyip gelişi güzel kopararak tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ben 15 dk pişirdim. Fırından fırına farkeder. Uç kısımları kızarana kadar pişirin yeterli. Tamamı kızarmasın. Piştikten sonra ilk sıcağı çıksın pudra şekeri döküp servis edin.
Deneyenlere simdiden afiyet olsun

, Benim Perişan Kurabiyem www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir