«

Bersen Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta (birinin beyazı üzerine ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • çekilmiş ceviz, badem, Hindistan cevizi Antep fıstığı (hangisini arzu ederseniz)
  • aldığı kadar un

Bersen Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağ ve margarin mikser ile bembeyaz köpük köpük olana kadar çırpın ve beyazlayınca üzerine pudra şekerini dökülün ve çırpınmaya devam edin.
  2. 2 yumurtadan 1 tanesinin beyazı ayrılıp kalan yumurtaları bu hamurun içerisine ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  3. En son olarak üzerine 3 yemek kaşığı süt eklenip birazcık karıştırılarak un,kabartma tozu ve vanilya ilave edin.
  4. Sert ve parça parça ayrılan kıyır kıyır bir hamur yoğurun.
  5. Bu hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar alıp yuvarlayarak ya da yağlı kağıt üzerinde merdane ile açıp benim yaptığım gibi şekiller keserek kurabiyeler elde edin.
  6. Son olarak yumurta beyazını üzerlerine sürün.
  7. Çekilmiş ceviz, Hindistan cevizi gibi malzemeler yumurta beyazının üzerine  serpiştirin  ve 170 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Afiyetle

Bersen Kurabiyesi

Bersen Kurabiyesi

Bersen Kurabiyesi

Bersen Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *