Beze (Mereng) Tarifi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Beze (Mereng) Tarifi
Beze (Mereng) Tarifi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 06.04.2015  |   Okunma : 147  |   Yorum : 0

Yumurtanın akı ve pudra şekeri ile yapılan bir tür “köpük kurabiye” olan beze, Fransız mutfağında “mereng” olarak bilinir. Malzemeler 2 yumurta 2 kahve fincanı toz ya da pudra şekeri 3 damla limon suyu Yarım tutam tuz Hazırlanışı Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarıları yumurta akına bir damla dahi bulaştırmamaya dikkat edin. Ayırdığınız sarıları başka bir yemekte kullanmak üzere saklayın. Toz ya da pudra şekerini yumurta aklarına ilave edin. 3 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Beyazlaşarak koyu bir krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika çırpmaya devam edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine dilediğiniz büyüklükte damlalar halinde dökün. Tepsiyi sıcak fırına verip ısıyı 100 dereceye indirin ve fırın kapağı aralık olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğuyumaya bırakın. Afiyet olsun…

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi
Kurabiye Kek

Kurabiye Kek Ekleyen : admin