Beze Yapımı (Mereng)

Beze Yapımı (Mereng) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 adet yumurta akı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

Beze Yapımı (Mereng) Tarifi'nin Yapılışı

MERHABALAR;
Yumurta aklarını çırpma kabına alıyoruz( cam veya metal olursa daha iyi ve kuru olmalılar) mikser ile çırpmaya başlıyoruz .Şekeri yavaş yavaş 3 seferde ekliyoruz .Sürekli yüksek hızda çırpıyoruz. Şeker tamamen eriyip yumurta akları beyaz bir hal aldığında katılaşmış olacaktır zaten. Bu işlem yaklaşık 5 dk. Sürüyor. Sıkma torbasına alıyoruz. Ve yıldız uç ile yağlı kağıt serili tepsiye sıkıyoruz. Önceden ısıtılmış 80-100 derece arası sıcaklıktaki fırına tepsiyi koyuyoruz ve bezeleri yaklaşık 35-40 dk. Kurutuyoruz. Kızarmalarına izin vermeden fırından alıyoruz. Ve soğuyunca yağlı kağıttan ayırıp servis tabağına alıyoruz. Aynı hazırlar gibi oluyor. Aslında tartı ile yapılması gereken bir tarif. Yumurta aklarının gramının iki katı kadar şeker kullanılması gerekiyor. Benim yumurta aklarım büyük yumurtadandı o yüzden şekeride bu ölçüde kullanabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden AFİYET OLSUN.

, Beze Yapımı (Mereng) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir