Kurabiye Tarifleri
Beze (Yumurta Akları Artık Çöpe Gitmeyecek)
Beze (Yumurta Akları Artık Çöpe Gitmeyecek) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta akı
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
- Arzuya göre gıda boyası
Beze (Yumurta Akları Artık Çöpe Gitmeyecek) Tarifi Yapılışı
Öncelikle bazı püf noktalardan bahsetmek istiyorum.
Yumurta aklarımız muhakkak oda ısısında olmalıdır. Ayrıca yumurta akını ayırırken sarı ve ak hiçbir şekilde birbirine karışmamış olmalıdır. Akları koyduğumuz ve çırpacağımız kap mutlaka kuru olmalıdır. Blender ucu da kuru olmalıdır. Şimdi başlayabiliriz.
- Yumurta aklarımızı bir çimdik tuz atarak yüksek devirde çırpmaya başlayalım.
- Hafif köpüklenmeye başlayınca şekeri ilave edeceğiz ama şekeri bir çırpıda değil yavaş yavaş dökeceğiz.
- Bir bardak şekeri 5-6 seferde dökecek şekilde yavaş yavaş katalım ve bir yandan da çırpmaya devam edelim.
- Bu çarpma işlemi 10 dakikaya yakın sürmeli işleminin sonunda yumurta akı traş köpüğü gibi kıvamlı olacaktır. Öyle ki kaşıkla aldığımızda ters çevirdiğimizde kesinlikle akma düşme olmamalıdır. O derece katı olmalı.
- Bu şekilde iken eğer renkli yapmak istiyorsanız bir iki damla gıda boyası katarak renklendirebilirsiniz.
- Gıda boyası kattığımız veya sade bıraktığımız bezelerimizi sıkma torbasına alarak resimdeki gibi yağlı kağıt üzerine sıkalım.
- Yağlı kağıt kullanmazsanız tepsiye yapışabilir.
- En önemli 2. Kural pişirme süresi. 100 derece fırında 1 saat hatta 1 saat 10 dakikada pişebilir.
- Üzerleri hafif bir çatlamaya başlayınca piştiğini anlıyoruz. Bu esnada kapatıp alabilirsiniz. ve pişme süresince asla fırının kapağını açmamalısınız. Bütün hamura aynı işlemi yapıp sıktıktan sonra pişirebilirsiniz afiyet olsun.