Beze Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 adet yumurtanın beyazı
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • Çay kaşığının ucu ile çok az tuz
  • Arzuya göre gıda boyası

Beze Tarifi'nin Yapılışı

Herkese merhabalar :). Bugün size kızımın doğum günü için hazırladığım, görseli ve lezzeti çok beğeni alan beze tarifimi vermek istiyorum 🙂
Öncelikle cam bir kaba yumurta beyazları ve şekeri koyuyoruz. Yalnız kap kuru olmalı ve yumurta beyazına asla sarısı karışmamalı. Buna lütfen çok dikkat edin. Yoksa bezeniz olmaz.Sonra kabımızı içinde su kaynayan çaydanlık veya tencere üzerine koyuyoruz. Yani benmari usulü şekerin erimesini sağlayacağız. Arada hafif karıştırarak renk şeffaf olup şeker eriyince tuzu ve arzunuza göre gıda boyasını atıp ( isteyen vanilyada koyabilir) mikserin en yüksek devirinde çırpmaya başlıyoruz. Karışım iyice kabarıp kabı ters çevirince içinden düşmeyecek kıvama gelene kadar uzun bir süre çırpmalıyız. Sonra krema sıkma torbasına koyup istediğimiz şekilde yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıkıyoruz. İsteyen kaşıklada koyabilir. Ardından 80 dereceye ayarlı fırında 1 saat üzerini sarartmadan pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra iyice soğutup sertleşince servis ediyoruz.
Afiyet şeker olsun 🙂

, Beze www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir