Kurabiye Tarifleri
Biscottı/İtalyan Kurabiyesi

Biscottı/İtalyan Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağından 1parmak eksik toz şeker
- 2 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya veya aroma
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı kuru mor erik
- 2-2, 5 su bardağı un( bu koyduğunuz iç malzemeye göre değişiklik verebilir)
Biscottı/İtalyan Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
Size süper bir kurabiye /biscotti tarifiyle geldim enfes İtalyan kurabiyesi 🤭 Sizde evde ne varsa katabilirsiniz.
Uzun süre dayanan kahvenin çayın yanına nefis bir tat iç malzemeleri ise damak zevkinize göre değiştire bilirsiniz şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
- Tereyağ vanilya ve şekeri çırpıyoruz içine teker teker yumurtaları kırıyoruz.
- İstediğiniz kuru yemişleri veya meyveleri ilave ediyoruz.
- En son un ve kabartma tozu ilave edip ele hafif yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- Hazırladığımız biscotti kurabiye hamurunu bütün halde alın.
- Eliniz ile somun şeklini verip, yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derce fırında 30 dakika pişirelim.
- Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkartıp, ılımaya bırakın.
- Ilıyan biscotti kurabiyeyi keskin bıçakla çok kalın olmayacak şekilde dilimler halinde kesin.
- Ve tekrar 160 derce fırında verip altı üstü kızarana kadar pişirelim yaklaşık 15 dk da kızardı ama her fırın farklılık gösterebilir.
Afiyet olsun