Kurabiye Tarifleri

Biscottı/İtalyan Kurabiyesi

Biscottı/İtalyan Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağından 1parmak eksik  toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya veya aroma
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kuru mor erik
  • 2-2, 5 su bardağı un( bu koyduğunuz iç malzemeye göre değişiklik verebilir)

Biscottı/İtalyan Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Size süper bir kurabiye /biscotti tarifiyle geldim enfes İtalyan kurabiyesi 🤭  Sizde evde ne varsa katabilirsiniz.

Uzun süre dayanan kahvenin çayın yanına nefis bir tat iç malzemeleri ise damak zevkinize göre değiştire bilirsiniz şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

  1. Tereyağ vanilya ve şekeri çırpıyoruz içine teker teker yumurtaları kırıyoruz.
  2. İstediğiniz kuru yemişleri veya meyveleri ilave ediyoruz.
  3. En son un ve kabartma tozu ilave edip ele hafif yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hazırladığımız biscotti kurabiye hamurunu bütün halde alın.
  5. Eliniz ile somun şeklini verip, yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine koyun.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derce fırında 30 dakika  pişirelim.
  7. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkartıp, ılımaya bırakın.
  8. Ilıyan biscotti kurabiyeyi keskin bıçakla çok kalın olmayacak şekilde dilimler halinde kesin.
  9. Ve tekrar 160 derce fırında verip altı üstü kızarana kadar pişirelim yaklaşık 15 dk da kızardı ama her fırın farklılık gösterebilir.
    Afiyet olsun

Biscottı/italyan Kurabiyesi

Biscottı/italyan Kurabiyesi

Biscottı/italyan Kurabiyesi

Biscottı/italyan Kurabiyesi

Biscottı/italyan Kurabiyesi

Biscottı/italyan Kurabiyesi

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı