Biscotti Tarifi (İtalyan Kurabiyesi)

Biscotti Tarifi (İtalyan Kurabiyesi)'in Malzemeleri

  • 100 gr tereyağı (eritilip ılımış olacak)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı fındık (iri dövülmüş)
  • Üzerini yağlamak için süt

Biscotti Tarifi (İtalyan Kurabiyesi)'in Yapılışı

Yoğurma kabına eritilip ılımış tereyağı, yumurta ve şekeri ekleyip iyice çırpın. Kakaoda ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ekleyip yoğurun. Son olarak fındıkları da ekleyip hamura karışmasını sağlayın. Hazırlanan hamuru tezgahta yuvarlayıp yağlı kağıt serili büyük boy fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine süt sürün. Önceden ısıtılmış 190°c de 35 dk pişirin. Fırından alıp 2 cm kalınlığında dilimleyin. (Fırından alındığı an kesilmesi gerekir. Soğuduğunda keserken dağılma olabilir) Biscotti dilimlerini yanlamasına fırın teline dizip 170°c ye düşürülmüş fırına alın ve 10 dk daha pişmeye bırakın. Tadına doyamayacağınız kıtır, kıtır biscottileri servis edebilirsiniz. Afiyet Şifa Olsun.
Videolu anlatım için youtube kanalında Ayşegülden nefis tatlar aratarak izleyebilirsiniz.

, Biscotti Tarifi (İtalyan Kurabiyesi) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir