Biscotti Tarifi

Biscotti bizce her evde tezgah üzerinde bir kavanoz bulunmalı neden mi? Çayınızın yanında kahvenizin yanında misafirlerinize ve ev halkına hemen servis yapabilmeniz için elinizin altından bulunması gereken tariflerin başında geldiğine inanıyoruz.

Malzemeler:

  • 140-150gr kabuksuz badem
  • 2 yumurta
  •  180 gr tozşeker (1su bardağından az eksik)
  • 80 gr yumuşak tereyağı
  • 300 gr un (2su bardağı)
  • 1/2 çay kaşığı kabartmatozu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

 

Hazırlanışı:

  1. Bademi tavada ara ara karıştırarak kavurun.sogutup bıçakla iri parçalara bölün.
  2. Yumurta,şeker ve limonrendesini bir kaba alın ve çırpın.
  3. Yumuşak tereyağı ekleyin
  4. Un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar yoğurun.
  5. Hamuru ikiye ayırıp rulo uzun bir şekil verip fırın kağıtı serili tepsiye yan yana aralıklı bir şekilde koyun ve hafif üzerine ellinizle bastırın.
  6. 180• 20-25 dak pişirin.
  7. Hamuru çıkartıp soğumasını sağlayın.
  8. Fırın derecesini 160 dereceye  düşürün ve soğuyan kurabiyeleri 1-2cm kalınlığında ekmek bıçakıyla kesip .
  9. Kurabiyelerin kesilen kısmının tepsiye gelecek şekilde tekrar dizip 15-20dak kadar daha pişirin.
  10. Afiyet Olsun.
Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir