Biskrem Kurabiye

Hamur :
- 1 paket oda ısısında margarin
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
İçi için :
- Çokokrem
Yağ ,yumurta, yoğurt ve limon ile yoğurulur. Pudra şekeri ilave edilerek yoğurulmaya devam edilir. Kabartma tozu ve azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılıp ortası çukurlaştırılır. Birer çay kaşığı çokokrem içlerine konup uçları birleştirilerek kapatılır ve yassılanır. Ters bir şekilde tepsiye yerleştirilir. Üzerleri bıçak darbeleriyle şekillendirilir. Önce 180 derecede alt üst kızartılıp 150 dereceye düşürülerek içini çekmesi sağlanır. Gevrek olması için fırını kapattıktan sonra fırının içinde beklettim. İçini çekip çekmediğini gevremesini kontrollü bir şekilde sağladım. Gevrek içi akışkan çikolata dolgulu bir kurabiye oldu. Afiyet olsun.
, Biskrem Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.