Bisküvi Unlu Kurabiye

Bisküvi Unlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 35 -40 adet petitböre bisküvi
  • 125 gr tereyağı veya margarin ( oda sıcaklığında )
  • 1, 5 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1, 5 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1, 5 kahve fincanı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket abartma tozu
  • Yaklaşık 2 iki buçuk su bardağı un

Süslemesi için;

  • 1 paket sütlü çikolata

Bisküvi Unlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

Merhaba mutfak severler😊Beni instagram hesabımdan tanıyanlar bilir yabancı yemek sitelerinde bulduğum farklı tarifleri denemeyi çok seviyorum. Bu tarifim de onlardan biri. Bildiğimiz kurabiyelerden farklı yönü herhangi bir bisküviyi rondodan geçirerek toz haline getirip hamurunda kullanıyoruz. Fırından çıkar çıkmaz tadına baktım sanki sıcak bisküvi yemişim hissi verdi. Biz ailecek çok sevdik sizinde beğeneceğinize inanıyorum. Hemde her evde bulunan malzemelerle 😉👇

  1. Öncelikle bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin(Bir çay bardağı kadarını ayırın süslemede kullanılacak).
  2. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırın.
  3. Kontrollü olarak unu ve k. tozunu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  5. yuvarladığınız kurabiye hamurunu bıçakla ortadan kesin.
  6. Kestiğiniz yer altta kalacak şekilde tepsiye dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 ° fırında altı ve üzeri biraz kızarana kadar pişirin.
  8. İlk çıktığında biraz yumuşak oluyor sonra sertleşecek merak buyurmayın.
  9. Soğuyan kurabiyelerin ucunu benmari erittiğiniz çikolataya batırıp ayırdığınız bisküvi tozuna bulayın ve servis edin.

Bisküvi Unlu Kurabiye

Bisküvi Unlu Kurabiye

Bisküvi Unlu Kurabiye

Bisküvi Unlu Kurabiye

Bisküvi Unlu Kurabiye

Bisküvi Unlu Kurabiye

Bisküvi Unlu Kurabiye

Bisküvi Unlu Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir