«

Bitli (Çörek Otlu) Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta(Akı içine sarısı dışına)
  • İsteğe göre 1 çay kaşığı kadar pul biber
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3. 5 su bardağı un

Bitli (Çörek Otlu) Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Tereyağını tavada hafif eritin ve diğer tüm malzemelerle birlikte geniş bir kabın içerisine ekleyin ve tüm malzemeleri yoğurun. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ettiğiniz zaman hazır olan hamurdan küçük küçük parçalar alarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün ve önceden ısıttığınız fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun 🙂

, Bitli (Çörek Otlu) Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *