Kurabiye Tarifleri

Bitli Kurabiye Ve Klasik Tuzlu Kurabiye

Bitli Kurabiye Ve Klasik Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çörek otu
  • Susam
  • Aldığı kadar un

Bitli Kurabiye Ve Klasik Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin, sıvı yağ, sirke ve yumurta akını bir kaba alıp elinizle yoğurun.
  2. Unu kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
  3. Ununu yavaş yavaş ekleyin.
  4. Hamurunuz yumuşak bir kurabiye hamuru olacak. Hamurun yoğurma işi bitince ikiye bölün.
  5. Bitli kurabiye için: Bir parça hamurun içine 2 yemek kaşığı çörek otu dökün ve yoğurun. Elinizde ufak hamur parçaları alıp yuvarlayın ve fırın tepsiye koyun.
  6. Bu şekilde bütün çörek otulu hamuru yapın.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirin.
  8. Klasik tuzlu kurabiye için: diğer parça hamurdan istediğiniz şekilleri verin tepsiye yerleştirin.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  10. Çörek otu susam dökün.
  11. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirin.
  12. Pişirme süresi fırından fırına değişeceği için kontrol etmeyi unutmayın.
  13. Pişen kurabiyeleri fırından çıkartıp servise alın.
  14. İsterseniz kavanozlarda 1 hafta bayatlamadan saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bitli Kurabiye Ve Klasik Tuzlu Kurabiye

Bitli Kurabiye Ve Klasik Tuzlu Kurabiye

Bitli Kurabiye Ve Klasik Tuzlu Kurabiye

Bitli Kurabiye Ve Klasik Tuzlu Kurabiye

Bitli Kurabiye Ve Klasik Tuzlu Kurabiye

Bitli Kurabiye Ve Klasik Tuzlu Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı