«

Bitli Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 pkt margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üstüne)
  • 1 pkt kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • Aldığı kadar un
  • Hamur kulak memesi kıvamında olacak

Bitli Kurabiyem Tarifi Yapılışı

  1. Margarin eritilir ,sıvı yağ ilave edilir .
  2. Yumurtanın akı eklenir, kabartma tozu ,şeker, tuz eklenir .
  3. Daha sonra margarin erittiniz tavada susam biraz çevirerek kavrulur.
  4. Kavrulan susamlar ve çörek otu ilave edilir.
  5. En son un kontrollü bir şekilde ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir .
  6. Küçük küçük yuvarlak olarak şekil verilir.
  7. 180 derecede pişirilir.

Çok bereketli bir kurabiyedir uzun süre bayatlamaz afiyet olsun 😊

Bitli Kurabiyem

Bitli Kurabiyem

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *