Böğürtlenli Kremalı Kurabiye

Birbirinden güzel kurabiye tariflerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazımızda Böğürtlenli Kremalı Kurabiye Tarifi Yapılışı vereceğiz.

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 200 g tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
  • 50 g mısır nişastası ( 1 su bardağı kadar )
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 3 çorba kaşığı kakao (Ben kakao yerine bir avuç böğürtlen kulandım – püre haline getirilmiş, pembe istiyorsanız ve böğürtlen yoksa kırmızı gıda boyasından biraz ekleyerek pembe bir renk çıkarabilirsiniz ortaya)

Kreması için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta

Kurabiyenin tüm malzemelerini bir kaba alın ve yoğurun. Hamuru merdaneyle açın ve çay bardağı yardımıyla yuvarlak yuvarlak kesin, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 170 derecede 25-30 dakika pişirin. Krema için, tüm krema malzemeleri tencereye alıp, iyice çırpın, sürekli karıştırarak pişirin ve soğutun tam soğumasın yoksa kaşıkla alamazsınız. Pişip, soğuyan kurabiyelerin arasına kremadan yerleştirin, 1 saat kadar buz dolabında bekletin. Afiyet olsun.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir