«

Biscottiler kurutulduğu için ağzı kapalı cam kavanozlarda uzun süre bekleyebilir! Çat kapı misafirlere karşı lezzetli bir kurtarıcıdır!!

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3. 3-5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Kuruyemiş için;

  • 1 çay bardağı antep fıstığı
  • 1 çay bardağı tuzsuz badem
  • 1 çay bardağı file fındık
  • 1 çay bardağı yaban mersini
  • 7 adet hurma
  • 7 adet kayısı

 

Hazırlanışı:

  1. Hurma ve kayısıları yıkayıp kurulayın ve doğrayın bademleri ortadan ikiye kesin.
  2. Hamurun yapımı; Yumuşamış Tereyağını ve şekeri iyice yoğurun.
  3. Yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle çırpın.
  4. Un kabartma tozu ve karbonatı ilave edin hamuru yoğurun!
  5. Tezgaha un serpin hamuru tezgaha alın hazırladığınız Kuru yemişleri ilave edin ara ara un serpiştirip hamuru yoğurun.
  6. Orantılı dikdörtgen kalın bir rulo yapın yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun 160 derecelik bir ısıda 20- 25 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkarıp ters çevirin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  8. Ilınınca testere bıçağı ile incecik dilimlere ayırın. (1 cm)
  9. Fırının tel ızgarasına dizin 130 derecede 15 dakika fanlı ayarda kurutun Fırından çıkarıp kurumaya bırakın!

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Aylin Bedir Kılıç’a teşekkür ederiz.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *