«

Brownıe Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

(Su bardağı ölçüsü 200 ml’dir)

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1, 5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Hamuru için;

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • Tepeleme 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2, 5-3 su bardağı un (ben 3 su bardağından 1 kaşık eksik un kullandım. )

Brownıe Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp limon damlatın ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10 dk bekleyip ocaktan alın.
  3. Hamuru için un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri güzelce karıştırıp azar azar unu ve unla birlikte kabartma tozunu ekleyin.
  4. 2. bardaktan sonra unu kontrollü ekleyin. Hafif yağlı bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
  5. Kurabiye tariflerinde un fazla gelirse toparlamakta zorlanırsınız, az gelirse de kurabiyeleriniz fırına girdiğinde dağılabilir.
  6. Hamuru elinizle sıka sıka küçük toplar yapın ve aralıklı olarak tepsiye dizip 175 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar pişirin.
  7. Kurabiyeler çatladıklarında pişmişler demektir.
  8. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra bir 15-20 dk toparlanmalarını bekleyin.
  9. Ardından genişçe bir kaba aldığınız şerbete batırıp (15 saniye boyunca şerbette tutup çıkarın) servis tabağınıza dizin.
  10. İster Hindistan cevizi ister Antep fıstığı tozu ile süsleyip servis edin.

Deneyenlere afiyet olsun.

Brownıe Kurabiye

Brownıe Kurabiye

Brownıe Kurabiye

Brownıe Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *