Kurabiye Tarifleri

Brownie Kurabiye ( Islak Kurabiye)

Brownie Kurabiye ( Islak Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;

  • 125 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata ( Olmasa da olur. )
  • 3 su bardağı kadar un

Şerbeti İçin ;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Brownie Kurabiye ( Islak Kurabiye) Tarifi Yapılışı

  1. Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatalım. 5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştıralım. Azar azar un ekleyerek klasik kurabiye hamuru kıvamında yoğuralım.
  3. Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim. Minik yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  4. 200 dereceye ısıtılmış fırında 10-15 dakika batırınca kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkan kurabiyeleri 4-5 dakika ilk sıcağı çıkana kadar bekletip şerbete batıralım ve borcama dizelim.
  6. Şerbet kalırsa üzerlerine gezdirip soğumaya bırakalım.
  7. İyice soğuduktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.
    Not : Kurabiyelerin fazla çatlamamasını istiyorsanız avuç içinize aldığınız hamuru tezgahın üzerinde hızlıca yuvarlayın ve hamuru mutlaka dinlendirin.

Brownıe Kurabiye ( Islak Kurabiye)

Brownıe Kurabiye ( Islak Kurabiye)

Brownıe Kurabiye ( Islak Kurabiye)

Brownıe Kurabiye ( Islak Kurabiye)

Brownıe Kurabiye ( Islak Kurabiye)

Brownıe Kurabiye ( Islak Kurabiye)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı