Burger Kurabiye

Burger Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 150 gram margarin
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un

Kaplaması için:

  • 1 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

Ara katları için:

  • Çikolata sosu
  • Krem şanti(kakaolu, vanilyalı, capuchinolu

Burger Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Yumurta, margarin, pudra şekerini derin bir karıştırma kabına alalım. Çırpıcı yardımıyla karıştıralım, şeker eriyene kadar elenmiş unumuzu yavaş yavaş ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu dinlendirelim 20-30 dk. Hamurumuzu merdane yardımıyla açalım ne çok ince olsun nede çok kalın yarım parmak kalınlığında diyebilirim su bardağı ile keselim kestiğimiz hamurları ilk önce yumurta akına sonrada cevize bulayalım yağılı kağıt koyduğumuz fırın tepsimize dizelim fırınımızı 180° ayarlayalım 10-15 dk pişirelim üzerleri renk alana kadar yani kurabiyelerimiz kızarana kadar çikolata sosumuzu ve krem şantilerimizi ayarlayalım. Krem şantinin üstünde yazdığı gibi hazırlayalım hazırladığımız krem şantiden 3 ayrı kap olacak şekilde ayıralım nescafenin capucchinosu satılıyor marketlerde ondan alıp bir krem şanti kabımıza koyalım, ben bir capucchinonun yarısını  kullandım sizde istediğiniz yoğunlukta yapabilirsiniz ,karıştıralım capucchino ve krem şantiyi diğer kaba da kakaolu krem şanti hazırladım, isterseniz siz direk kakaolu krem şanti kullanabilirsiniz kakaoluyu da hazırlayalım, kakao ve krem şantiyi karıştıralım 3. Kapta sade olarak kullandım ben krem şantilerimizi buzdolabına koyalım, çikolata sosumuzu hazırlayalım pakette yazdığı gibi üstü kızaran kurabiyelrimizi fırından alalım soğumasını bekleyelim kurabiyelerimiz soğuduktan sonra bir kurabiyenin üstüne istediğimiz krem şantiyi sürelim üstüne başka bir kurabiye kapatalım üstünü de süsleyelim isterseniz üstüne bir kat daha çıkabilirsiniz ben çıkmadım 🙂
Not: kurabiyeler sert oluyor biraz margarinin yarısını  sıvı yağ olarak değiştirebilirsiniz hem birazda çıtır olur güzel olur margarinin yarısını sıvı yağ olarak değiştirecekseniz yarım su bardağından bir parmak az kullanabilirsiniz.
Not 2: ben bu kurabiyeyi uygulama sınavı olarak okulda yaptım sunmadan önce krem şantiler erir, sıcaktan akar diye dolapta beklettim margarin kullandığım için sunduğumda baya sertleşmişti o yüzden yarı yarıya sıvı yağ kullanın derim (sayısını da hatırlamıyorum kurabiyelerin ama bir tepsi çıktı) , Burger Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir