«

Büskivi Tadında Tırtıllar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yumuşamış margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) fincan sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Üzerine:

  • Ben kare karemelli çikolatayı benmari usulü eritip azıcık (takriben 2 tatlı kaşığı) sıcak suyla seyrelttim.
  • Eğer sade çikolata kullanılacaksa suyla seyreltmeye gerek yok.
  • Sonrasında hindistan cevizine batırdım.

Büskivi Tadında Tırtıllar Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç tüm malzemeleri güzelce yoğuruyoruz.
  2. Unu kontrollü şekilde yavaş yavaş ekliyoruz yumuşak kıvamda hamur elde ediyoruz.
  3. Tırtıl kalıbıyla şekil verip 160-180 derecede pişiriyoruz. Süresi fırına göre değişebilir ama rengi hafif sarımtrak olunca çıkartıyoruz.
  4. Fırından çıkıp ılınan soğuğa yakın kurabiyelerimizi önce benmari usulü eritilmiş çikolataya ardından hindistan cevizine batırıyoruz
    ****Bir an da kahverengi olmaması için sık kontrol önemli !

Büskivi Tadında Tırtıllar

Büskivi Tadında Tırtıllar

Büskivi Tadında Tırtıllar

Büskivi Tadında Tırtıllar

Büskivi Tadında Tırtıllar

Büskivi Tadında Tırtıllar

Büskivi Tadında Tırtıllar

Büskivi Tadında Tırtıllar

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *