«

Butik Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

Kurabiye için:

  • 1 silme su bardağı pudra şekeri (200 mL ’lik bardak)
  • 250 gram tereyağı ya da margarin (Oda sıcaklığında)
  • 2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 silme çay kaşığı zencefil (Şart değil)
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 3/4 (Dörtte üç) çay bardağı pekmez
  • Un

Kaplama için:

  • Farklı renklerde şeker hamuru (Toplam 250 gram kadar yeterli olur. Beyaz alıp gıda boyası ile renklendirebilirsiniz. )

Yapıştırma için:

  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı bal

Butik Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

Beni butik kurabiyeci sanmayın. Bir hafta öncesine kadar elime şeker hamuru almamıştım. Her şey yeğenimin doğum günü yılbaşında kutlanacağı için benden kırmızı ve yeşil renkte pasta istemesi ile başladı. Pastayı henüz yapmadım. Ama butik kurabiye yapabilir miyim diye niyetlenerek internetten şeker hamuru ve birkaç kalıp siparişi verdim. Tantitoni ve Bime de kalıp, şeker hamuru ekipmanları gelmişti, onlardan da aldım. Gerçekten keyif alarak yaptığım bir çalışma oldu. Hatta mavi rengim olmadığından kendine yeşil bir Şirin bile yaptım. :) Kurabiye için bildiğim bir tarifi denedim. Pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki yağımızı elimizle özdeşleşene kadar yoğuralım. İçerisine pekmez, zencefil ve tarçını ekleyip yoğurmaya devam edelim. Kabartma tozunu ekleyip yoğuralım. En son azar azar elenmiş unumuzu ekleyelim. Elinizi bırakan bir hamur olduğunda un eklemeyi bırakın. Biraz sert bir hamur olacak. Hamuru buzdolabı poşetine koyup en az 20 dakika buzdolabında dinlendirelim. Hamuru ben parçalara böldüm. İki yağlı kağıdın arasında merdane ile açtım. Yarım cm kalınlığında açılacak. İstediğiniz kalıpla model verin. Artan hamurları tekrar yuvarlayıp bir daha açtım. Bu şekilde iki tepsi kurabiyem oldu. Önceden ısıtılmış 170 derece turbo fırında 10-12 dakika pişirelim. Bu süreden fazla pişirmeyin yoksa kurabiyeleriniz sertleşir. Sürenin sonunda kurabiyelerimizi fırından çıkarıp soğutalım. Şeker hamurunu elimize alarak yoğurup yumuşatalım. İki yağlı kağıdın arasında merdane ile açarak inceltelim. Kurabiyeyi kestiğiniz kalıplarla şeker hamuruna aynı modeli verin. Bir fırça ile kurabiyeye çok hafif ballı su (Sıcak suda balı eritip soğutun. ) sürün. Üzerine kestiğiniz şeker hamurunu yapıştırın. Bu işe yeni başlayacak olanlara önerim marzipan takımı adı verilen kalem şekilli ekipmanı mutlaka edinsinler. Afiyet olsun.

, Butik Yılbaşı Kurabiyesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *