Kurabiye Tarifleri
Buzluk Bisküvisi (Kıtır Kıtır)

Buzluk Bisküvisi (Kıtır Kıtır) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 560 gr un
- 300 gr yumuşamış tereyağı
- 250 gr şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
Buzluk Bisküvisi (Kıtır Kıtır) Tarifi Yapılışı
Kıtır mı kıtır lezzetli mi lezzetli bir bisküvi tarifi arıyorsanız bu tarif tam da o tarif. Buzluğa atın ani gelen misafire çayın yanında harika bir lezzet.
- Bütün malzemeleri bir kapta güzelce yoğuruyoruz.
- 15 dk kadar hamur iyice homojen kıvama gelene kadar yoğrulmalı.
- Buzdolabı poşetine koyup yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Zemini hafif unlayıp merdane yardımıyla 1 cm olacak şekilde kalınlığını açıyoruz.
- Küçük bir su bardağıyla şekil verdikten sonra çatalla delikler açıyoruz ki kabarmasını engelliyoruz.
- Fırın kağıdı serilmiş tepsimize yerleştiriyoruz. 2 tepsi çıkıyor.
- 180 derecede üzerleri hafif kızarınca fırından alıyoruz.
- Soğuduktan sonra buzluk poşetine koyup buzluğunuzda saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.