Buzluk İçin Hazırda Kandil Simidi

Buzluk İçin Hazırda Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin (oda ısısında )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (akı üzeri için kullanılacak )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri İçin ;

  • Beyaz susam
  • Yumurta akı

Buzluk İçin Hazırda Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

Öncelikle acil misafire yada çat kapı gelen komşuya halı hazırda bir tuzlu kurabiye yapıyoruz ve bayatlama gibi bir durumu da yok haydi başlayalım. Bismillahirrahmanirrahim.

  1. Öncelikle yağ , margarin yoğurt , sirke,  tuz , şeker ,  yumurta sarısı , kabartma tozunu da ekleyip krema kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra unu kontrollü şekilde ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  3. Yarım saat dinlendirip şekil vermeye başlıyoruz istediğiniz şekli verip önce yumurta akına sonra da susama batırıyoruz fırın tepsisine dizin.
  4. 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  5. Pişip soğuduktan sonra buzluğa giren saklama kaplarına alıp içine diziyoruz.
  6. Kapağını kapatıp tekrar bir poşete sarıp buzluğa atıyoruz.
    Misafirlerimiz gelmeden yarım saat önce çıkartıp ikram ediyoruz. Afiyet olsun

Buzluk İçin Hazırda Kandil Simidi

Buzluk İçin Hazırda Kandil Simidi

Buzluk İçin Hazırda Kandil Simidi

Buzluk İçin Hazırda Kandil Simidi

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir