Kurabiye Tarifleri
Buzluk Kurabiyesi (Denemelisiniz)
Buzluk Kurabiyesi (Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı sirke (Elma ya da üzüm farketmez)
- 1 yumurta (Buzluğa atıp bekletecekseniz 1 yumurtanın tamamını ama eğer hemen pişirecekseniz sadece sarısını kullanıyoruz)
- 1 paket vanilya
- Yarim paket hamur kabartma tozu
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- Yumurta beyazı
- Ceviz içi
Buzluk Kurabiyesi (Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı
Efsane bi tarif veriyorum, yaptıktan sonra muhakak tarif isteniyor. üstelik buzlukta 1 ay kadar bekletebiliyorsunuz, istediğiniz zaman çıkarıp hemen pişirebiliyorsunuz😊
Gelelim tarife;
- Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, sirke, pudra şekeri, yumurta, vanilya kabarma tozu ve unu ekleyip ele yapışmayan kıvamda hamur hazırlıyoruz.
- En sonda kuru üzüm ve cevizi bıçakla biraz doğrayıp içine ekleyip yoğuruyoruz.
- Yağlı kağıt üzerine serip kare kıvam verip buzlukta 30-40 dk bekletiyoruz.
- Daha sonra buzluktan çıkarıp şekil veriyoruz, önce yumurta akına sürüp sonra cevize batırıp 175 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.
Not: Buzlukta bekletmek isterseniz kare şekil verip düzgünce altındaki yağlı kağıt ile birlikte buzluğa atıyoruz. Çikardiktan sonra 10 dakika sonra şekil verip fırrına atıyoruz.
Muhakak denenmeli ve tarif herkes tarafından paylaşılmalı😊
Afiyet olsun 😊