«

Buzluk Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay bardağı kırılmış fındık
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz
  • Aldığı kadar un

Buzluk Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki malzemelerin hepsini karıştırıp ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yapıyoruz.
  2. Daha sonra ceviz ve fındık parçalarını ekliyoruz.
  3. Streç filme sarıp 1 saat buzlukta bekletiyoruz.
  4. İsterseniz bir ay kadar da bekletebilirsiniz, pişirmeden önce çıkarıp bir parmak kalınlığında dilimleyerek yağlanmış tepsiye dizip 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
    Ben her zaman bu şekilde pişirip 7-8 dakika kadar da fırın kapağı kapalı şekilde bekletiyorum. Deneyecek olanlara afiyet şifa olsun 😊

Buzluk Kurabiyesi

Buzluk Kurabiyesi

Buzluk Kurabiyesi

Buzluk Kurabiyesi

Buzluk Kurabiyesi

Buzluk Kurabiyesi

Buzluk Kurabiyesi

Buzluk Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *