Kurabiye TarifleriPastane Kurabiyeleri

Buzlukta Saklanabilen Kandil Simidi

Buzlukta Saklanabilen Kandil Simidi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta sarısı hamurun içine beyazı ayrılacak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kase susam
  • Un

Buzlukta Saklanabilen Kandil Simidi Tarifi'nin Yapılışı

Buzluktan çıkartıp buzunu çözdürdüğünüzde ilk günkü tazeliğinde olan kandil simidini sizlerle paylaşmak istedim. Ansızın gelen misafire yada çayın yanına tuzlu bir şeyler ardığınızda kurtarıcınız olacak bir tarif. Çıkardığınızda birde sıcak fırına koyarsanız misafirleriniz biraz önce pişirdiğinizi zanneder. Gelelim yapımına yumurtanın beyazı hariç tüm malzemeler karıştırılıp ele yapışmayan bir hamur haline getirilir .Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlandıktan sonra elinizde şerit haline getirilip iki ucu birleştirilip önce yumurtanın beyazına sonra susama alt ve üst her iki yüzeyi de batırılıyor.180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriliyor .Hazır alınmış kandil simitleriyle yarışan bir lezzeti var genelde yiyen arkadaşlar hazır pastaneden aldığımı zannediyor kendi yaptığımı öğrenincede tarifini istiyorlar inşallah sizlerde beğenirsiniz .Afiyet bal şeker olsun, Buzlukta Saklanabilen Kandil Simidi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı