Kurabiye Tarifleri

Çakıl Taşlı Kurabiye (Kek Gibi Yumuşacık)

Çakıl Taşlı Kurabiye (Kek Gibi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram oda ısısında tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata(sürebilir çikolata)
  • 2 çay bardağı mısır nişastası
  • Vanilya ve kabartma tozu
  • Yaklaşık 4- 4 buçuk su bardağı kadar da un
  • 2 kutu çakıl taşı çikolatalardan

Çakıl Taşlı Kurabiye (Kek Gibi Yumuşacık) Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve pudra şekerini elinizle iyice karıştırın birbirine yedirin, daha sonra yumurta, nişasta ve kakaoyu ekleyin karıştırmaya devam edin.
  2. Ardından sürülebilir çikolatayı da ekleyip yavaş yavaş ununu ilave edin ( çok sert olmayan hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar kontrollü bir şekilde unu ekleyin)
  3. 10- 15 dk kadar buz dolabında dinlendirip çıkartın ve ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yaparak üzerin çakıl yaşlarını bastırarak yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 -30 dk. kadar pişirin.
  5. İçinin kek gibi yumuşak kalması gerek çok fazla pişirmeyin. Afiyet olsun.

Çakıl Taşlı Kurabiye (kek gibi yumuşacık)

Çakıl Taşlı Kurabiye (kek gibi yumuşacık)

Çakıl Taşlı Kurabiye (kek gibi yumuşacık)

Çakıl Taşlı Kurabiye (kek gibi yumuşacık)

Çakıl Taşlı Kurabiye (kek gibi yumuşacık)

Çakıl Taşlı Kurabiye (kek gibi yumuşacık)

Çakıl Taşlı Kurabiye (kek gibi yumuşacık)

Çakıl Taşlı Kurabiye (kek gibi yumuşacık)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı