«

Çakma Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı kayısı çekirdeği
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzerine;

  • Bol pudra şekeri

Çakma Kavala Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. 1 su bardağı iri çekilmiş kayısı çekirdeğini ve 1 su bardağı unu tavaya koyup orta ateşte rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  2. Sonra tereyağı, margarin, 3 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı pudra şekeri ve yarım paket kabartma tozunu ekliyoruz .
  3. İyice yoğurduktan sonra çok ince olmayacak şekilde hamuru iki yağlı kağıt arasında açıyoruz.
  4. Ay şekline kurabiye kalıbıyla yada su bardağıyla yarım yarım keserek ay şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  5. 180 derece fırında pembeleșene kadar pișiriyoruz çok kızarması iyi olmayacaktır.
  6. İyice soğuduktan sonra bol pudra şekerine bulayıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😋

Çakma Kavala Kurabiyesi

Çakma Kavala Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *