Kurabiye Tarifleri

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao (bitter kakao)
  • 1 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2, 5 su bardağı un (bardak ölçüsü 150 ml )
  • 2 tepeli yemek kaşığı nişasta

Yapraklar için;

  • 2 kök kuzu ıspanağın sadece yaprakları
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 2, 5 yemek kaşığı un
  • Çay kaşığının ucuyla karbonat

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

Yiyenlerin tarifini istediği harika-kıyır kıyır bir lezzet 🙂 Daha öncede yayınlamıştım kızım iş yerine götürmüştü hangi pastahaneden aldığını sormuşlar 🙂 Denemeye değer muhteşem bir tarif diyerek başlıyorum:

  1. Oda sıcaklığında margarin(veya tereyağı) sıvı yağı, şekeri,(toz şeker kullanacaksanız, yağı katmadan yumurtanın içinde iyice çırparak eritmelisiniz) yumurtayı hamur yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  2. Kakao, vanilya ve unu da karışıma ekleyip unun üzerine kabartma tozunu katarak yoğuruyoruz, kulak memesi kıvamından birazcık daha katı olmalı, ama çok değil. (Unun 2 bardaktan sonrasını kontrolü kullanmalısınız, yumurtanın büyüklüğü bile un kullanımını değiştirebilir)
  3. Kıvam alan hamuru, sarımsak sıkacağından yağlı kağıt yaydığımız tepsiye sıkarak bıçakla kesiyoruz. (Sarımsak sıkacağının dolusu demetin boyu için yeterli oluyor, üst üste 3 defa sıktım. )
  4. Bütün hamura aynı işlemi uygulayıp, yaprakları hazırlamak için; ıspanağı bol suyla yıkayıp, sadece yaprakları eziyoruz.Diğer malzemeleri de katarak kaşıkla kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  5. Minik parçacıklar kopartarak, önce yaprak şeklini verip sonra kürdanla yaprağın üzerine damarlarının şekillerini vererek, çalıların üzerinde istediğiniz yere yerleştiriyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede  yarım saat pişiriyoruz. (fırınlar markalarına göre pişirmede farklılık gösterebilirler, kakaolu olduğu için kızardığı anlaşılmayacağından, dikkat ederek pişirmelisiniz) Bu ölçüyle 19 tane çıkıyor 🙂 Deneyenlere afiyet şifa olsun🙏

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Çalı Demeti Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı