«

Cam Şekerli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık üç bardak)

Ortası için:

  • Renkli cam şekerler

Cam Şekerli Kurabiye Tarifi Yapılışı

Merhabalar
Değişik ve bir o kadar basit ve gören herkesin dikkatıni çekecek bir kurabiye tarifiyle karşınızdayım
Okullarda ve Doğum günü konseptine çok uygun bereketli bir tarif

  1. Tarifimize un hariç bütün malzemeleri bir kaba alarak başlayalım. Unu kontrollü olarak ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  2. Ve hamuru ikiye bölerek merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açalım ve iç içe giren kurabiye kalıplarımızla kesip şekil verelim( ben bir en büyük birde en küçük olan kalıbı kullandım ortanca olanı kullanmadım)
  3. (Ortası için İç içe giren kalıbınız yoksa da sorun olmaz su şişesi kapağını kullanabilirsiniz )
  4. Yağlı kağıt serili tepsimize kurabiyeleri yerleştirip içlerine cam şekerlerden bir yada iki tane koyalım
  5. Ve önceden ısıtılmış 160* fırında 10-15 dakika pişirelim.
  6. Fırından çıkardıktan hemen sonra ellemeyelim soğuduktan sonra dikkatlice kaldıralım (şekerler yapışdığı için kıralabilir)zaten soğuduktan sonra bir sorun olmuyor
    Not : Bu ölçüden iki tepsi kurabiye çıkıyor ????????
    Şimdiden deneyecek olanlara Afiyet olsun ????

Cam Şekerli Kurabiye

Cam Şekerli Kurabiye

Cam Şekerli Kurabiye

Cam Şekerli Kurabiye

Cam Şekerli Kurabiye

Cam Şekerli Kurabiye

Cam Şekerli Kurabiye

Cam Şekerli Kurabiye

Cam Şekerli Kurabiye

Cam Şekerli Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *