Cantuccini Kurabiye

Cantuccini Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 3/4 bardak zeytinyağı
  • 1 portakalın kabuğu
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 3-3. 5 bardak un
  • 3/4 bardak şeker
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı kavrulmuş tuzsuz badem

Cantuccini Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Yumurta,zeytinyağı, portakal suyu ve kabuğu bir kapta 2-3 dakika çırpılır. Daha sonra un, şeker ,vanilya, kabartma tozu ve karbonat eklenerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur. 1 su bardağı badem unlanarak hamura ilave edilir. Hamur 5 eşit parçaya bölünür.Her parça fırın tepsisi uzunluğunda istenilen genişlikte tepsiye yerleştirilir. 160 derece fırında üzeri tam kızarmadan fırından çıkarılır. Ilıkken 1 parmak genişlikte verev şekilde kurabiyeler kesilip tekrar fırın tepsisine dizilir. Tam kızarıp çıtırlaşana kadar 200 derecede pişirilir. Soğuduktan sonra pudra şekerine bulanır.

, Cantuccini Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir