Kurabiye Tarifleri
Cantuccini Kurabiye

- 1 yumurta
- 3/4 bardak zeytinyağı
- 1 portakalın kabuğu
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 3-3. 5 bardak un
- 3/4 bardak şeker
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı kavrulmuş tuzsuz badem
Yumurta,zeytinyağı, portakal suyu ve kabuğu bir kapta 2-3 dakika çırpılır. Daha sonra un, şeker ,vanilya, kabartma tozu ve karbonat eklenerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur. 1 su bardağı badem unlanarak hamura ilave edilir. Hamur 5 eşit parçaya bölünür.Her parça fırın tepsisi uzunluğunda istenilen genişlikte tepsiye yerleştirilir. 160 derece fırında üzeri tam kızarmadan fırından çıkarılır. Ilıkken 1 parmak genişlikte verev şekilde kurabiyeler kesilip tekrar fırın tepsisine dizilir. Tam kızarıp çıtırlaşana kadar 200 derecede pişirilir. Soğuduktan sonra pudra şekerine bulanır.
, Cantuccini Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.