Kurabiye Tarifleri

Cantuccini Kurabiye

Cantuccini Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 3/4 bardak zeytinyağı
  • 1 portakalın kabuğu
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 3-3. 5 bardak un
  • 3/4 bardak şeker
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı kavrulmuş tuzsuz badem

Cantuccini Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Yumurta,zeytinyağı, portakal suyu ve kabuğu bir kapta 2-3 dakika çırpılır. Daha sonra un, şeker ,vanilya, kabartma tozu ve karbonat eklenerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur. 1 su bardağı badem unlanarak hamura ilave edilir. Hamur 5 eşit parçaya bölünür.Her parça fırın tepsisi uzunluğunda istenilen genişlikte tepsiye yerleştirilir. 160 derece fırında üzeri tam kızarmadan fırından çıkarılır. Ilıkken 1 parmak genişlikte verev şekilde kurabiyeler kesilip tekrar fırın tepsisine dizilir. Tam kızarıp çıtırlaşana kadar 200 derecede pişirilir. Soğuduktan sonra pudra şekerine bulanır.

, Cantuccini Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı