Çatal Çörek

Çatal Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Alabildiği kadar un
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 yumurta çöre otu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Çatal Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Kabımıza oda sıcaklığında margarini 1 yumurta akını sarısını üstüne sürülecek sirkemizi şekerimizi yoğurdumuzu sıvı yağımızı iyice yoğurun.
  2. Ardında unu unumuzu ilave edin kabartmatozu koyun.
  3. Kulakmememisi kıvamında hamur olsun şeklini verip üstüne yumurta sarısını çörek otu sürün.
  4. 175 180 derce fırında 30 dakika pişirin

Çatal Çörek

Çatal Çörek

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir